HiFi-producenten DALI er gået ’all in’ i udviklingen af en interfaceboks med trådløs kommunikation til højttalere samt mulighed for streaming; en interfaceboks hvor DIS har stået for design, printlayout og verificering af hardware samt support på software-delen.

                                     

Den danske HiFi-producent DALI er på trapperne med et markant anderledes produkt, nemlig interfaceboksen DALI Sound Hub, der har trådløs kommunikation til højttalere, og som har mulighed for at indeholde streaming – en løsning der ifølge DALI skal bygge bro mellem det klassiske HiFi-segment og convenience-segmentet.

 

At udvikle en interfaceboks i en høj kvalitet med trådløs kommunikation var en opgave, der krævede ressourcer, som DALI ikke havde internt i organisationen, og man kontaktede derfor DIS.

 

- Vi havde brug for stærke kompetencer med en lang erfaring, der kunne tage det overordnede ansvar for design og implementering af interfaceboksen, en opgave DIS har udført til vores fulde tilfredshed, siger Jakob Koed, Engineering Manager hos DALI.

 

DIS har i udviklingen af interfaceboksen stået for design, printlayout og verificering af hardware samt support på software-delen.

 

Opbygningen af interfaceboksen
Designet er bygget op omkring en 32-bit ARM-processor og en Digital Signal Processor, en mikroprocessor der er specielt udviklet til signalbehandling. Interfaceboksen har trådløse digitale og analoge ind- og udgange. Ved designs med hurtige digitale signaler er det vigtigt at have fokus på reducering af højfrekvent elektrisk støj, der i denne opgave er sikret ved simulering af signalintegriteten for de hurtige digitale signaler.

 

Selve udviklingen af printene er foregået i tæt sammenspil mellem mekanik- og elektronikkompetencer, særligt i forhold til koordineringen af restriktioner til den mekaniske opbygning og integrationen af printene i mekanikken.

 

Designet er verificeret i forhold til at overholde krav til kvalitet, stabilitet og ikke mindst til produktgodkendelser, som eksempelvis CE-mærkning.

 

- Der ligger en stor udfordring i at udvikle et godt stabilt hardware-design, der kan godkendes i forhold til de miljøcertificeringer, der foreligger. En stor del af DIS’ arbejde har her været at lave et produkt i en kvalitet, så det kunne få de forskellige type-godkendelser samt i den forbindelse at udføre alle pretests af systemet, siger Jakob Koed. Ikke mindst fordi produktet skal kunne sælges i hele verden og derfor opnå en lang række godkendelser.

 

DALI, der er gået ’all in’ i udviklingen af trådløs kommunikation til højttalere, har store forventninger til det færdige resultat og forventer at have den nye interfaceboks i handlen inden udgangen af 2017.

 

OM DALI

DALI - Danish Audiophile Loudspeaker Industries - har gennem mere end 30 år designet, udviklet og produceret HiFi-højttalere med ét eneste mål: Den ægte og utilslørede lydgengivelse. DALI’s hovedsæde er beliggende i Nørager ved Hobro, og virksomheden er i dag en af markedets førende udbydere af high performance højttalere til hjemmebrug.

DIS