Hos FLSmidth er de ved at udvikle en ny generation af deres OK™ vertikalmølle.

                                     

Den internationale cementkoncern FLSmidth er i fuld gang med udviklingen af en ny version af OK™ vertikalmøllen, der har været FLSmidths standardmølle siden 1993. I udviklingsprojektet er der fokus på modellering, standardisering og kostoptimering samt en teknisk forbedring af møllen.

 

Da der findes en typerække af møllen, udvikler FLSmidth maskinen ved hjælp af 3D-værktøjer, herunder SolidWorks, så det er muligt at gøre brug af den parametiske modellering i programmet.

 

DIS har fungeret som daglig samarbejdspartner med en konsulent hos FLSmidth, der har bistået med design af komponenter ved hjælp af parametisk modellering i SolidWorks med henblik på designautomation. Projektet har været fokuseret på tre størrelser af FLSmidths OK™-mølle. DIS har yderligere været involveret i videreudvikling af udstyr til specialtransport, da FLSmidths produkter har en størrelse, der vanskeliggør transporten, hvor eksempelvis valser til OK™-møllerne er omkring to meter i diameter og vejer i omegnen af 30 tons.

 

- I dette udviklingsprojekt er en af de store fordele med ekstern ekspertise, at vi får en solid viden omkring det at lave modeller i SolidWorks, som vi ikke havde i tilstrækkelig grad. Det, vi gerne vil frem til, er, at vi i meget højere grad får det, vi kalder et produktfokus, hvor den nye typerække af møllen bliver en standardløsning, hvor kunden får en maskine til en konkurrencedygtig pris samt en hurtigere levering, fortæller Jens Mose, Department Manager hos FLSmidth.

 

Om FLSmidth

FLSmidth leverer bæredygtig produktivitet til den globale mine- og cementindustri. De leverer markedets førende løsninger inden for design, udstyr og service, som gør deres kunder i stand til at forbedre deres resultater, spare på omkostninger og reducere miljøbelastning. Deres aktiviteter er globale, og de har 11.400 medarbejdere repræsenteret i mere end 60 lande.

 

I 2018 havde FLSmidth en omsætning på DKK 18,8 milliarder.

DIS