HWAM implementerer moderne teknologi i brændeovne.

                                     

Brændeovnsfirmaet HWAM har siden 1973 designet og produceret moderne brændeovne. Firmaet har gennem årene haft fokus på at sætte nye standarder inden for brugervenlighed, ydeevne og design. I de senere år har de tilføjet endnu et fokuspunkt, nemlig at gøre brændeovne mere brugervenlige, grønne og miljørigtige.

 

I udviklingsprocessen med at skabe bedre brugervenlighed og mere miljørigtige brændeovne har HWAM sammen med virksomheden IHS Innovation udviklet et nyt system ved navn IHS (Intelligent Heat System). Systemet består af en enhed, der er integreret i brændeovnen, som kan regulere temperaturen og iltmængden i ovnen. Denne enhed arbejder sammen med en fjernbetjening, der fungerer som måler, og som kan definere den ønskede rumtemperatur.

 

Med udgangspunkt i dette system har DIS opdateret og videreudviklet sytemet samt været med til at udvikle en crossplatform-applikation (app), som kan hentes til en mobilenhed med et IOS- eller Android-styresystem. Applikationen kan opsamle data fra enheden og fjernbetjeningen og viderebringe relevante informationer til brændeovnsbrugeren, som eksempelvis hvornår der skal mere brænde på, information om optimal forbrænding, rumtemperaturen samt regulering af denne.

 

Applikationen, som interagerer i systemet, sikrer også et reduceret forbrug af brænde, ligesom den sikrer optimal udnyttelse af det brænde, man bruger, hvilket i sidste ende beskytter miljøet mod farlige gasser, partikler og røg. I det nye system fungerer en væghængt fjernbetjening med en simpel tænd-/sluk-funktion som måler/sensor. DIS har stået for design, software og hardware af denne fjernbetjening. Den nyudviklede mobilapplikation har flere avancerede funktioner og er dermed den reelle fjernbetjening til brændeovnen.

 

- DIS blev valgt som samarbejdspartner, da vi havde brug for at få tilføjet nogle stærke mekanik-, hardware- og softwarekompetencer samt en viden om IoT (Internet of Things), app-udvikling og elektronisk styring til projektet. At alle kompetencer så var samlet i ét hus, og at DIS har en vis volumen på medarbejdere, viden og kompetencer, har været et kæmpe plus for os, forklarer Brian Staal, projektleder hos HWAM/IHS Innovation.

 

DIS og HWAM har tidligere arbejdet sammen på forskellige projekter, og endnu engang har samarbejdsprocessen fungeret optimalt.

 

- Vi har undervejs i projektet fået ugentlige opdateringer på projektet af DIS gennem besøg hos afdelingen i Aarhus. Disse møder har været af stor værdi for os, og den nærhed fra DIS’ side har gjort os utrolig trygge og har skabt et godt forhold mellem DIS og os, fortæller Brian Staal.

 

Den opdaterede IHS-løsning forventes at blive introduceret til efteråret og vil kunne tilkøbes i en række af HWAM’s brændeovne. Derudover er løsningen nomineret til DI Prisen, som uddeles af Dansk Industri senere på året. Prisen bliver hvert år givet til en virksomhed, der har gjort en ekstraordinær indsats inden for årets udvalgte tema. Dette års tema er digitalisering.

DIS