DIS’ tyske afdeling, CREADIS, har opgraderet vindmølleproducenten Senvions eksisterende serie af teststande.

                                     

For at imødekomme fremtidige krav til netværksstabiliteten, introducerede vindmølleproducenten Senvion i 2015 den nye generation 3.XM NES (Next Electrical System) på markedet, hvor systemerne også blev designet til anvendelse i et netværk med 60Hz AC spænding på det amerikanske og canadiske marked. Som følge heraf blev det nødvendigt at udvide nacellens testfaciliteter. Med CREADIS’ erfaring med oprettelse af test- og prøvestande og højspændingselektronikken i vindmøller lykkedes det sidste forår at afslutte udvidelsen af teststanden i Bremerhaven og Trampe.

 

Specifikation, udvikling og fremstilling af inverter og simulationsenheder såvel som idriftsættelse af disse samt konceptudvikling og udvikling af en halvautomatisk teststand var de vigtigste opgaver for CREADIS’ projektingeniører.

 

Efter oprettelse af specifikation har CREADIS koordineret og overvåget produktion, levering og installation af enhederne. Med i CREADIS’ levering har også været uddannelse af Senvions personale. At gennemføre levering og implementering af det nye system, parallelt med den igangværende serieproduktion i begge produktionssteder, gjorde udfordringen for ingeniørerne endnu mere spændende.

 

Kommunikationen og samarbejdet mellem Senvion og CREADIS forløb rigtig godt, opgaverne blev udført til tiden, og serien kunne leveres planmæssigt, hvorfor fem nye convertere, seks identiske simulatorer og et brugervenligt og optimeret testsoftware blev leveret i foråret 2016 og med succes sat i drift.

 

DIS