DIS ansætter 142 nye medarbejdere

Ny dansk opfindelse kan levere billige PCR-svar på rekordtid

 

                                     

DIS og tyske TIB Molbiol har udviklet en automatiseret PCR-testmaskine, der kan corona-teste danskere for et mindre beløb og markant hurtigere end i dag.

 

 

Selvom COVID-19-pandemien er i kontrol i Danmark lige nu, ser vi stadig ind i en lang periode, hvor intensiv testning er et brugbart og nødvendigt våben i kampen mod pandemien – i skrivende stund bliver der stadig testet tæt ved 150.000 danskere dagligt.

 

 

Nu ser det ud til, at en dansk opfindelse kommer til at gøre testopgaven markant nemmere og billigere.

 

 

Ingeniørvirksomheden DIS, der har hovedsæde i Skanderborg, har nemlig sammen med en tysk samarbejdspartner udviklet en fuldautomatisk testmaskine, der i løbet af en time kan give svar på en PCR-test – vel at mærke til en pris lavere end den, som det offentlige har betalt hidtil for manuelle tests.

 

 

Den nyudviklede testmaskine kombinerer pålideligheden af PCR-tests med hurtigheden, som vi kender fra lyntestene. Den fuldautomatiske testopsætning muliggør evaluering af 60 test i timen. Det er planen, at opfindelsen skal bruges i Danmark, men især i lande med lav testkapacitet og forholdsvis få vaccinerede er opfindelsen ekstra relevant.

 

 

Gurgletestmetode – enkel og billig
I modsætning til næsetest og skrab i svælget, skal prøverne med den nye maskine tages med en gurglemetode, hvor testpersonen gurgler med svælgskyllevand i 30 sekunder.

 

 

Metoden reducerer behovet for medicinsk uddannet personale og antallet af forsyninger og materialer. Resultatet er, at omkostningerne per test er lavere.

 

 

Ifølge DIS er det en markant fordel, at testkapaciteten kan skrues op og ned fra dag til dag, uden at der behøver at være mange ansatte for at klare spidsbelastningerne.

 

 

Samtidig er det ingeniørvirksomhedens forventning, at teknologien bag testene også kan indgå som en naturlig del af et fremtidigt nationalt setup til håndtering af fremtidige pandemier, eller hvis COVID-19 på ny kræver mange massetest – for eksempel ved nye mutationer.

 

 

DIS og TIB Molbiol: Sammenslutningen af medicin og teknologi
Bioteknologivirksomheden TIB Molbiol blev grundlagt i 1990 og har i mere end 30 år forsynet det internationale marked med diagnose- og forskningsreagenser.
DIS er en international vidensvirksomhed, der leverer konsulentydelser, rådgivning og totalløsninger til industrien. DIS blev grundlagt i 1997 og har i dag afdelinger i Danmark, Polen, Spanien, Tyskland og USA og tæller 17 kontorer på verdensplan og beskæftiger mere end 700 ingeniører.

 

Læs mere om projektet: https://info.dis-creadis.com/dk-flow-pcr

KONTAKT

LEA SLEIMANN

Communications Manager


One moment, please...
DIS